ZUM

http://www.myspace.com/zumromania

Proiectul ZUM este o imbinare speciala de world music cu electro funk. Grupul a fost creat in 1996 de Radu Draganescu (keys, perc) si la inceput avea in componenta clape si saxofon. Ulterior s-au alaturat si alti muzicieni, astfel incat in prezent putem vorbi de un proiect ZUM cu un nucleu stabil (Radu D) si diferiti invitati.

Muzica ZUM este pur si simplu live performance, o combinatie de instrumente cantate live cu ritmuri si efecte create cu ajutorul computerului.

Colaborarile de-a lungul timpului cu diferiti instrumentisti si solisti vocali au imbogatit si diversificat mesajul muzical, fara insa a parasi stilistic zona electro. Improvizatiile "jazzy" se impletesc cu sweep-uri electronice, creand un sound fresh si funky.

Proiectul ZUM este deschis catre toti instrumentistii, existand pe parcursul anilor colaborari cu muzicieni din cele mai diverse zone, de la cvartet de coarde (muzicieni de formatie clasica) si pana la MC sau DJ invitati, astfel incat trupa a fost solicitata sa cante in locuri foarte diferite, de la mici cafenele si cluburi de jazz, pana la discoteci si lounge-uri.

ZUM a fost invitata sa cante de mai multe ori in cadrul Festivalului de la Sziget (Budapesta), precum si in cluburi din Danemarca, Bruxelles si Budapesta, iar prin intermediul Institutului Cultural Roman a participat la diferite festivaluri europene de promovare a culturii romane peste hotare.

Componenta actuala ZUM este: Anca Petcu (voce), Radu Draganescu (keys) si invitat la trompeta Harvis Cuni Padron. De asemenea, pentru scene mari formula primeste o sectie ritmica formata din Bujor Stoicovici (bas) siRobert Magheti (drums).

Duminica, 13 iunie
Autor Ora Loc
ZUM (live) 18:15 - 19:15 Scena